Autodemontage en het vinden van autodemontagebedrijf

Autodemontage is het recyclen van een auto die klaar is voor de sloop. Meestal betreft dit auto’s die niet door de APK zijn gekomen en de slijtage zodanig is dat reparatie geen zin meer heeft. Deze demontage auto’s kunnen op dat moment worden aangemeld bij een autodemontagebedrijf. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het recyclen van alle onderdelen en grondstoffen als ijzer, aluminium en koper. Ook worden de onderdelen die nog bruikbaar zijn uit de auto verwijderd en aangeboden voor verkoop. De gemiddelde leeftijd van een demontage auto ligt rond de 18 jaar.

Het vinden van een autodemontagebedrijf bij u in de buurt

Auto’s die zijn afgekeurd voor de APK mogen niet meer de openbare weg op en u kunt deze daarom niet zelf naar een autodemontagebedrijf toe brengen. De meeste demontage bedrijven hebben daarom een ophaalservice die in de meeste gevallen gratis is. U kunt eenvoudig een afspraak maken om uw auto op te laten halen om te laten recyclen.

Meld uw auto aan voor autodemontage en krijg een vergoeding

Ook demontage auto’s hebben iets van waarde. Het is dan ook gebruikelijk dat u een eerlijke vergoeding krijgt voor het aanmelden van uw auto. De demontage bedrijven verdienen namelijk aan het verkopen van de onderdelen van uw auto en het recyclen van de grondstoffen (voornamelijk ijzer). De vergoeding die u krijgt is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben de leeftijd, het merk van de auto, de kilometerstand en de staat van de auto invloed op de prijs.

Meld uw auto aan via onze website om de hoogste vergoeding te ontvangen voor uw demontage auto.

Realistische vergoeding voor demontage auto’s

De vergoeding die u krijgt ligt in de meeste gevallen tussen de 75 en 150 euro. Dit komt voornamelijk omdat de ijzerprijzen redelijk laag liggen waardoor de demontagebedrijven minder overhouden aan het recyclen van de demontage auto’s. Meld uw auto aan via onze website en ontvang het hoogste bod voor het recyclen van uw auto.

Wanneer u uw auto aanmeld bij een demontagebedrijf zullen zij het administratieve gedeelte voor u regelen en de auto afmelden bij de RDW (Rijksdienst Wegverkeer). De auto wordt dan uit het kentekenregister verwijderd en afgemeld voor de verzekering en belastingen.

Schadeauto’s tegenover demontage auto’s

Een schadeauto valt in een andere categorie dan een demontage auto. Schadeauto’s hebben vaak nog wel enige doorverkoopwaarde. In deze auto’s mag nog wel worden gereden als de schade (vaak aanzienlijk) wordt gerepareerd. Schadeauto’s zijn vaak ook jonger qua leeftijd dan demontage auto’s. Als eigenaar van een schadeauto kunt u er voor kiezen om de auto niet te laten repareren in verband met de kosten maar te verkopen. In dat geval kunt u de auto aanmelden als schadeauto. Een autoreparatie bedrijf of een particulier kan deze auto dan opkopen om deze alsnog te laten repareren.

Close Menu