Motorsloop | Vind een motorsloperij bij u in de buurt

Is uw motor klaar voor de sloop? U kunt deze dan op laten kopen door een motorsloperij die de motor duurzaam voor u kan recyclen. Motorsloop is meestal van toepassing op motors die te oud / onveilig zijn voor doorverkoop en/of niet meer door de toelatingskeuring komt. Op dat moment mag de motor niet meer op de openbare weg en verliest daarmee zijn functie als vervoersmiddel.

Hoe vind ik een motorsloperij?

Om uw motor te laten recyclen kunt u het best terecht bij een motorsloop specialist. Niet alle sloperijen slopen namelijk motoren. Zo weet u zeker dat uw motor duurzaam wordt gerecycled en dat onderdelen die nog gebruikt kunnen worden een tweede leven krijgen. Na alle onderdelen na de motor verwijderd te hebben wordt de rest van de motor geschroot voor grondstoffen als ijzer. De Deze kunnen dan weer gebruikt worden in het produceren van nieuwe producten. De onderdelen worden vaak verkocht op gebruikt in de reparatie van andere motoren.

Binnen 2 minuten een bod op je sloopmotor

Hoe breng ik mijn motor naar de sloop?

In de meeste gevallen kan uw motor gratis worden opgehaald. Het echter ook mogelijk om zelf uw motor naar de sloop te brengen. U kunt dan op zoek gaan naar een motorsloperij bij u in de buurt of u kunt uw motor aanmelden op onze website. Er wordt dan een afspraak gemaakt op de motor bij u op locatie op te halen.

Vergoeding voor het recyclen van uw sloopmotor

Voor het aanmelden van uw motor voor recycling wordt u meestal beloond met een vergoeding. Dit is ook eerlijk want de motorsloperij kan zelf ook wat verdienen aan het schroten van uw motor en het verkopen van de onderdelen die nog bruikbaar zijn.

De hoogte van de vergoeding ligt aan de staat van de motor, het merk, bouwjaar en de vraag naar onderdelen. Let er wel op dat de vergoedingen niet heel hoog liggen omdat motors relatief weinig ijzer hebben om te schroten. Daarnaast worden de onderdelen vaak tegen een schappelijke prijs aangeboden waardoor er niet veel winst wordt gemaakt. Als u wilt weten welke vergoeding u kunt krijgen van een motorsloop bedrijf dan kunt u het formulier op onze website invullen.

Koop tweedehands motoronderdelen bij de motorsloperij

Als u zelf op zoek bent naar motoronderdelen zijn deze vaak tweedehands te koop bij een motorsloperij. Zeker voor oudere motoren kan het soms lastig zijn om de juiste onderdelen te vinden omdat deze niet meer worden geproduceerd. U kunt het onderdeel dan kopen bij een motorsloop bedrijf en daarna naar een garage brengen voor reparatie (of je kunt de reparatie zelf uitvoeren). Door een oude motor naar de sloop te brengen worden andere motoreigenaren dus ook geholpen.

Close Menu