Je sloopauto verkopen voor de beste prijs

Benieuwd naar welk bedrag je nog kunt krijgen voor het verkopen van je sloopauto? Via onze website kan je deze geheel gratis aanbieden en binnen één dag wordt er al een bod uitgebracht. Wanneer je akkoord gaat met het bod kan de auto gratis worden opgehaald op locatie. De hoogte van het bod is afhankelijk van het type auto, de staat en de leeftijd.

Hoe kan ik mijn sloopauto aanbieden voor verkoop?

Wij hebben een handige dienst die het makkelijk maakt om je sloopauto te verkopen. Je hoeft alleen je kenteken in te voeren samen met wat aanvullende gegevens. Dit is voldoende om een realistisch bod uit te brengen op uw sloopauto. Let er wel op dat het gaat om een vergoeding en de verkooprijs voor een sloopauto niet erg hoog ligt.

Binnen 2 minuten een bod op uw auto

Waarde van een sloopauto

De waarde van een sloopauto ligt niet erg hoog door de lage waarde van schrootijzer. Er valt voor de autosloperijen dus niet veel meer te verdienen aan het recyclen van een auto. Het gemiddelde gewicht van een auto is circa 1200 kilo. Met de huidige metaalprijzen zal een autosloperij niet meer dan 200 – 350 euro verdienen aan het schroten van een auto. De vergoeding die u krijgt voor het verkopen van uw sloopauto ligt daarom gemiddeld rond de 100 euro. U kunt achterhalen hoeveel u voor uw auto kunt krijgen door uw auto aan te melden via ons formulier.

Wij kunnen uw sloopauto overal ophalen

Door de samenwerkingen die wij hebben kunnen wij je sloopauto overal ophalen. Het maakt dus niet uit of je in Maastricht of Groningen woont, wij hebben een dekking van heel Nederland. Als je akkoord gaat om de sloopauto te verkopen tegen het bod dat is uitgebracht kan er een afspraak worden gemaakt met een autosloperij die uw auto naar de sloop brengt.

Betaling tijdens het ophalen van de sloopauto

De financiële afrekening vindt plaats bij het ophalen van de sloopauto. Er wordt nog een laatste controle gedaan en als alles akkoord is ontvang je het afgesproken bedrag contant of per bankoverschrijving (dit mag je zelf bepalen).

Wat gebeurd er met mijn auto?

Als u de auto verkocht heeft wordt er eerst voor gezorgd dat deze wordt afgemeld bij de RDW. Dat betekent dat de auto uit het kentekenregister wordt gehaald. Op dat moment stoppen alle administratieve en financiële verplichtingen die verbonden zijn aan de auto zoals de verzekering en de belasting. In de autosloperij worden dan de bruikbare onderdelen verwijdert van de auto die verkocht of gerecycled kunnen worden. De onderdelen worden te koop aangeboden of gebruikt bij de reparatie van andere auto’s.

Uiteindelijk blijft alleen het skelet van de auto nog over. Deze wordt geschroot en verkocht aan bedrijven die de grondstoffen in het produceren van andere goederen kunnen gebruiken. Als u uw sloopauto wilt verkopen kun je deze gemakkelijk te koop aanbieden via onze website. Wij brengen dan het hoogste bod uit.

Close Menu